[...] ulegają bardzo niekorzystnym przemianom. Dlatego spośród olejów roślinnych najbardziej przydatne w kuchni są te które zawierają głównie jednonienasycony kwas oleinowy, np. oliwa z oliwek lub olej słonecznikowy otrzymywany z genetycznie modyfikowanych roślin, tzw. olej słonecznikowy wysokooleinowy. Normalny olej słonecznikowy nie nadaje się do [...]
[...] Każdy ma inny organizm. Każdy inaczej reaguje na produkty. W każdym bądź razie ja dostarczam do organizmu dużo warzyw i owoców oraz mało tłuszczu. Jeżeli używam tłuszczów to oliwa z oliwek lub olej lniany. Jeżeli chodzi o drób to gotowany albo pieczony. Nic smażonego. Bardzo duże ilości ryb i wołowiny. Ryż i makaron - większa ilość kulturystów [...]
[...] na placek smażony bez tłuszczu na teflonie, na to 25g powideł śliwkowych - b 31,7g/t 12,9g/w 65,8g/510 kcal II śniadanie (ok. 10) pierś z kurczaka 75g, makaron razowy 75g, oliwa z oliwek 5g, olej lniany 5g - b 25g/t 12g/w 56g/ 432 kcal lunch (ok. 13) pierś z kurczaka 75g, makaron razowy 100g, oliwa z oliwek 10g - b 28/t 12g/w 75g/522 kcal [...]
Im więcej tłuszczu spożywasz, tym więcej testosteronu produkuje twoje ciało. Wg. badań argentyńskich lekarzy, najlepszym boosterem testosteronu jest oliwa z oliwek. Dzisiejsze badania potwierdzają ich teorię i ukazją jak oliwa z oliwek zwiększa produkcję testosteronu - pomaga w absorbcji cholesterolu. Eksperyment został przeprowadzony na [...]
[...] ulegają bardzo niekorzystnym przemianom. Dlatego spośród olejów roslinnych najbardziej przydatne w kuchni są te które zawierają głównie jednonienasycony kwas oleinowy, np. oliwa z oliwek lub olej słonecznikowy otrzymywany z genetycznie modyfikowanych roślin, tzw. olej slonecznikowy wysokooleinowy. Normalny olej słonecznikowy nie nadaje się do [...]
[...] dodatek białkowy (chude mięso, ryby, tuńczyk w sosie własnym, ser lub owoce morza): 100g warzywa (ugotowane al dente czyli na półtwardo, proszę nie rozgotowywać): 200g oliwa z oliwek lub olej lniany (na surowo), olej rzepakowy (do podsmażenia) 2,5g PODWIECZOREK Główne składowe: produkt mleczny fermentowany: 150g owoce: 100g (banan, [...]
[...] pacyficzny) oraz tuńczyka rozdrobnionego we wodzie (choć w takiej postaci tuńczyka, raczej niewiele będzie tłuszczów). Do tego tran 5ml, orzechy włoskie, siemię lniane, oliwa z oliwek lub inny olej, o ile okaże się według Waszych opinii lepszy. Z góry przepraszam, że temat jest trochę chaotyczny. Czekam na opinie i z góry dziękuję za cenne [...]
Prosze o sprawdzenie ponizszej diety(2 wersje, poniewaz druga ma inne zrodlo nasyconych, pewniejsze niz maslo). Zalezy mi na opini specjalistow, gdyz wiem ze low carb zle ulozony moze byc niezdrowy. Zdecydowalem sie na niego z celow zdrowotnych bo wegle nie za dobrze znosze. Troche info: Bialko zwierzece 2,5g/kg WW 100g(w sumie tylko z 100g [...]
[...] ulegają bardzo niekorzystnym przemianom. Dlatego spośród olejów roślinnych najbardziej przydatne w kuchni są te, które zawierają głównie jednonienasycony kwas oleinowy, np. oliwa z oliwek lub olej słonecznikowy otrzymywany z genetycznie modyfikowanych roślin, tzw. olej słonecznikowy wysokooleinowy. Mleko i produkty mleczne Podobnie jak mięso, [...]
[...] witamin oraz minerałów w śniadaniu mogą się znajdowć : płatki owsiane,jajecznica,chleb razowy,twaróg chudy,ryz,makaron,kasze,jajka,ryba,Grahamka,otręby pszenne,(warzywa),oliwa z oliwek, tran, olej lniany, orzechy,nasiona,wafle ryżowe idt... -Drugi posiłek Powinien być lekki i pożywny, bogaty w pełno wartościowe białka i niewielką ilośc [...]
[...] (np. akroleiny, wolne rodniki). Do stosunkowo krótkotrwałego ogrzewania nadają się oleje o mniejszej zawartości wielonienasyconych kwasów tłuszczowych np. olej rzepakowy, oliwa z oliwek. Smalec zaś nadaje się do obróbki termicznej nawet w wysokich temperaturach. O przydatności poszczegolnych tłuszczy do smazenia może nam powiedszieć ronież [...]
[...] sterydów, dlatego zwiększenie spożycia tych kwasów w okresie stosowania dopingu może okazać się niezwykle ważne. Najlepszym źródłem kwasów tłuszczowych nienasyconych jest oliwa z oliwek oraz olej słonecznikowy, pod warunkiem jednak że spożywane są na surowo. Tłuszcze roślinne poddawane obróbce termicznej nie tylko tracą swoje cenne właściwości [...]
[...] sterydów, dlatego zwiększenie spożycia tych kwasów w okresie stosowania dopingu może okazać się niezwykle ważne. Najlepszym źródłem kwasów tłuszczowych nienasyconych jest oliwa z oliwek oraz olej słonecznikowy, pod warunkiem jednak że spożywane są na surowo. Tłuszcze roślinne poddawane obróbce termicznej nie tylko tracą swoje cenne właściwości [...]
[...] mogą sprawiać ‘zły’ wizerunek. Nadmierne ich spożycie prowadzi do miażdżycy, i niektórych chorób nowotworowych. Jednonienasycone kwasy tłuszczowe : Ich główne źródła to oliwa z oliwek i olej rzepakowy pozbawiony kwasu erukowego. Tu występuje odwrotny efekt - Zapobiegają miażdżycy i obniżają frakcję LDL (potocznie ‘złego cholesterolu’). [...]
[...] sie ze ulozenie diety nie jest ciezkie ,wiec bez zbednego gadania ,luzujemy posladki(wytumacze czemu to takie wazne w walce o masae) i z shekiem bialkowym z oliwa w reku (rowniez wyjasnie dlaczego) przechodzimy do konkretow(zapnijcie pasy bedzie jazda bez trzymanki i bez sprawnego ukladu hamulcowego ) Kilka żelaznych zasad: 1. [...]
[...] "Dobre" tluszcze to tłuszcze jedno- i wielonienasycone, przy czym opierać się powinieneś na tych pierwszych czyli tłuszczach jednonienasyconych (głownymi ich źródłami są oliwa z oliwek i olej rzepakowy, które polecamy w postaci tłoczonej na zimno ze względu na ich zdrowotne właściwości). Tłuszcze wielonienasycone natomiast zwane NNKT, czyli [...]